Reizigers geven waterbus het hoogste rapportcijfer van Nederland

Reizen over water leidt tot grote tevredenheid bij de passagiers van de waterbus die in de Drechtsteden en Rotterdam vaart. Inwoners van Zuid-Holland waarderen die gemiddeld met een 8,5. Dat is de hoogste beoordeling van alle openbaar vervoermiddelen van Nederland.

Uit de 'OV-klantenbarometer' van kennisplatform CROW over 2021 blijkt dat klanten van het openbaar vervoer in de regio Dordrecht en Gorinchem ook over andere reismogelijkheden tevreden zijn. De bussen in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem scoorden gemiddeld een 8,0. Ook de trein van de MerwedeLingelijn komt uit op een 7,8. Door de pandemie werd dit landelijke klanttevredenheidsonderzoek in 2020 overigens niet uitgevoerd.

Slim samen vooruit 

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Ook werk Smart Delta Drechtsteden aan betere bereikbaarheid. Daarom zetten de Drechtsteden hoog in om de regio via het water, de weg en het spoor bereikbaar te houden. Goede bereikbaarheid versterkt de Drechtsteden. De grote tevredenheid van passagiers is dan ook een mooi resultaat! 

 

Bekijk de originele bron.

Deel op social media: