Rijk geeft Dordrecht en Zwijndrecht financiële bijdrage voor woningbouw

De gemeente Dordrecht en Zwijndrecht krijgen een financiële bijdrage van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor het versnellen van de woningbouw. Voor Dordrecht gaat het om het Maaspark, dat onderdeel is van het Maasterras. In Zwijndrecht is de bijdrage bedoeld voor het project Diztrikt.

Toekenning Maasterras

De subsidie die de gemeente Dordrecht heeft ontvangen is bedoeld voor het Maaspark, de groene ‘tuin’ van de 2.000 nieuwe woningen op het Maasterras. Maar het Maaspark wordt vooral ook een centraal punt waar openbaar vervoer, auto, fiets en scooter bij elkaar komen en die zo het Maasterras goed bereikbaar maakt. Er komt een spectaculair schuin oplopend park tegen het spoor aan. Met een snel fietspad langs het spoor en een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor door naar het centrum. En onder het park, een parkeergarage voor bewoners én bezoekers van de binnenstad. Met deze 28 miljoen euro is de realisatie van het Maasterras weer een stuk dichterbij gekomen.

Bijdrage naar Zwijndrecht

Ook de gemeente Zwijndrecht ontvangt een bijdrage om op korte termijn huizen te kunnen bouwen. Die gemeente mag rekenen op bijna zes miljoen euro voor de aanleg van wegen rond het station. In die omgeving moeten 1300 woningen komen. In het AD vertelt wethouder Jacqueline van Dongen: “Dit is zeker goed nieuws, want nu kunnen we de bouw inderdaad versnellen. We zijn blij met dit mooie bedrag.”

Diztrikt, zoals het stationsgebied tegenwoordig door de gemeente genoemd wordt, moet het gebied achter de spoorlijn, aan weerszijden van de A16 een nieuw aanzien geven. De eerste woningen worden daar inmiddels al gebouwd.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen: 25.000 nieuwe woningen tot 2030. En dat is essentieel. Want mensen die hier nu wonen, hebben een woning nodig die bij hen past. Dat geldt ook voor mensen van buiten de regio. Omdat ze terug willen verhuizen, of omdat ze hier werken en dichtbij hun werk willen wonen. Daarom werken de Drechtsteden aan voldoende passende woningen, zodat iedereen die dat wil hier goed kan wonen. De financiële ​​​​​​​bijdrage van het Rijk draagt hier aan bij. 

Deel op social media: