Rotterdam erkend als dé Europese Maritieme Hoofdstad

Op 13 januari lanceerden classificatiebureau DNV en Menon Economics de 2022-editie van het rapport Leading Maritime Cities in the World. Rotterdam is de nummer twee geworden, na Singapore. Dit maakt Rotterdam en de omliggende regio, waar ook Smart Delta Drechtsteden onderdeel van is, de toonaangevende maritieme stad van Europa. En laat steden als Oslo, Hamburg en Londen achter zich.

Het rapport biedt inzicht in welke wereldwijde hubs de beste infrastructuur, technologie, financiën en talent bieden om de maritieme sector te verbinden en te stimuleren. Elke maritieme stad werd gebenchmarkt op vijf belangrijke pijlers: Scheepvaart, Maritieme Financiën & Recht, Maritieme Technologie, Havens & Logistiek en Aantrekkelijkheid & Concurrentievermogen.

Goede score

Rotterdam scoort overall goed, vooral op ‘Havens & Logistiek’ en ‘Aantrekkelijkheid & Concurrentievermogen’. Dit resultaat ondersteunt de bewering dat Rotterdam de maritieme hoofdstad van Europa is. Smart Delta Drechtsteden is onderdeel van ‘Rotterdam Maritime Capital of Europe’ en trots op het resultaat. Zo gaan we slim samen vooruit!

Over Rotterdam. Maritime Capital of Europe.

‘Rotterdam. Maritime Capital of Europe.’ ontstond in 2017 op initiatief van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners, Havenbedrijf Rotterdam en Smart Delta Drechtsteden. Door gezamenlijk aandacht te besteden aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat, aan gezamenlijke promotie naar de internationale markt en het bevorderen van samenwerking tussen bedrijven en instellingen binnen de nautische sector, willen zij de maritieme positie van Rotterdam en de regio versterken. Het gaat daarbij om het gebied van de Tweede Maasvlakte, via Schiedam, Rotterdam, de Drechtsteden tot Gorinchem.

Samenwerkingsverband

De internationale activiteiten van Rotterdam Maritime Capital of Europe, worden uitgevoerd door Rotterdam Partners, Deal Drecht Cities en Rotterdam Port Promotion Council, in samenwerking met InnovationQuarter. Aangesloten zijn Rotterdam, Smart Delta Drechtsteden, Schiedam en Gorinchem.

Meer weten?

Download hier het rapport over het resultaat.

 

Bekijk hier de originele bron.

Deel op social media: