SCALE INNOVATION AWARD van start

Smart Campus Leerpark presenteert een nieuw initiatief: de SCALE INNOVATION AWARD. Innovatieve bedrijven en organisaties uit de regio (Drechtsteden, Hoekse Waard en Molenlanden) kunnen zich nomineren én presenteren! De Award wordt uitgereikt voor vier categorieën: Industrie 4.0 (Smart Industry), Verduurzaming & voortbewegen, Zorg en Human Capital.

Smart Campus Leerpark

De organisatie achter de SCALE INNOVATION AWARD ligt in handen van het Smart Campus Leerpark. Het doel van de SCALE INNOVATION Award is om een podium te bieden aan innovatieve ontwikkelingen in de regio en zo ook verdere innovatie te stimuleren. Ook wil de organisatie met de award de verschillende organisaties binnen onderwijs, bedrijfsleven en overheden in de regio bij de ontwikkelingen van de Campus betrekken. Een initatief dat Smart Delta Drechtsteden ook aanmoedigt!

Bouwen aan een netwerk

De SCALE INNOVATION Award en het proces eromheen zijn zo opgezet dat iedereen er iets mee wint. In de aanloop naar de uiteindelijke prijsuitreiking worden er verschillende momenten georganiseerd, waarop de deelnemende bedrijven en organisaties zich aan elkaar én de regio kunnen presenteren. Er wordt een jury worden geformeerd die de criteria vaststelt en ook de inzendingen zal beoordelen. Daartoe brengen ze onder meer ook een bezoek aan de deelnemers.

Planning

Vanaf 7 juni is het mogelijk om je in te schrijven voor de award. Op 26 september maakt de organisatie tijdens een feestelijk event in de Duurzaamheidsfabriek per thema uit drie genomineerden een winnaar bekend. De vier winnaars krijgen in oktober de kans zich te presenteren. Vervolgens wordt tijdens de ‘Lichtweek’ (14-19 november) de overall winnaar van de SCALE INNOVATION AWARD 2022 bekend gemaakt. Vanzelfsprekend is er bij alle events ook nadrukkelijk ruimte voor ontmoeting en verbinding.

Innovatie belangrijk voor Smart Delta Drechtsteden

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Innovatie, een goed vestigingsklimaat en goed opgeleide mensen zijn daarbij belangrijk. De sectoren van nu en straks hebben mensen nodig die niet alleen goed zijn opgeleid, maar ook op veranderingen kunnen inspelen. Smart Delta Drechtsteden doet er alles aan om deze mensen op te leiden en aan het juiste bedrijf te verbinden. Op het gebied van innovatie zijn ondersteunende initiatieven als de Duurzaamheidsfabriek, de Maakfabriek en het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden in het leven geroepen om de innovatiekracht van de regio te vergroten en te versterken. Binnen Smart Delta Drechtsteden is dat met name binnen de maritieme sector, de (technologische) maakindustrie en de sector zorg en welzijn. Meer woningen en aantrekkelijke recreatiegebieden zorgen hierbij voor aantrekkelijke leefomgeving voor werknemers, studenten en inwoners.

Deel op social media: