Samen zonnepark Kijfhoek ontwerpen

De Drechtsteden-regio staat voor de uitdaging om in 2050 energieneutraal te zijn. Daarom hebben de zeven gemeenten, de twee waterschappen en de provincie gezamenlijk de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 opgesteld.

Binnen de gemeente Zwijndrecht is het Uitwerkingsgebied zon Kijfhoek aangewezen als plek waar grootschalige opwek van zonne-energie mogelijk is. Burgercoöperatie Drechtse Energie, Solarfields en Eneco hebben de handen inéén geslagen om hier een zonnepark te ontwikkelen. Dit willen zij doen in samenwerking met bewoners en bedrijven uit de omgeving, voor wie op 22 juni de eerste informatiebijeenkomst was.

Programma werksessie 31 augustus

Voor geïnteresseerden wordt op 31 augustus van 19.00 tot 21.30 uur een werksessie georganiseerd. Deze sessie vindt plaats bij tennisvereniging TopSpinPlaza, Winkelhaak 11 in Zwijndrecht. In een korte presentatie van de landschapsarchitect worden meerdere ideeën voor de inrichting van het uitwerkingsgebied uitgewerkt. Daarna bespreken we in werkgroepjes de voor- en nadelen van de verschillende ideeën, waarbij iedereen zijn of haar inbreng in de schetsen kan verwerken.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via zonneparkkijfhoek@drechtseenergie.nl.

Meer weten? 

Inwoners die meer willen weten kunnen terecht op deze website. Na de bijeenkomst plaatsen we op deze site de ideeën van de landschapsarchitect, de gezamenlijke ideeën en de veel gestelde vragen en antwoorden. Nieuwsgierig naar eerdere berichten over de energietransite? Lees hier meer

Smart Delta Drechtsteden gaat voor nieuwe energie

Smart Delta Drechtsteden gaat voor nieuwe energie. In 2021 heeft de regio, samen met 29 andere energieregio's in Nederland, de Regionale Energiestrategie (RES) opgeleverd. Hierin staan keuzes over het besparen van energie, duurzame mobiliteit, duurzaam opwekken van energie en het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving tot 2030. De ruim dertig partijen die zich verbonden hebben aan de energietransitie, kiezen voor een realistische en nuchtere aanpak die gedragen wordt door inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners in de regio. Zo gaan we slim samen vooruit.

 

 

Deel op social media: