Samenwerking met superjachtsector voor versterking maritieme positie

Holland Yachting Group, vertegenwoordiger van Nederlandse superjachtsector en Rotterdam Maritime Capital (RMCOE) of Europe sluiten een partnerschap om samen de Nederlandse superjachtbouw in Europa te promoten. De superjachtsector is belangrijk voor de maritieme sector als het gaat om duurzaamheid en innovatie in de regio.

Maritieme positie 

‘Rotterdam. Maritime Capital of Europe.’ ontstond in 2017 op initiatief van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners, Havenbedrijf Rotterdam en de Drechtsteden. Door gezamenlijk aandacht te besteden aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat, aan gezamenlijke promotie naar de internationale markt en het bevorderen van samenwerking tussen bedrijven en instellingen binnen de nautische sector, willen zij de maritieme positie van Rotterdam en de regio versterken. Het gaat daarbij om het gebied van de Tweede Maasvlakte, via Schiedam, Rotterdam, de Drechtsteden tot Gorinchem.  

René Beute (RMCOE): “Het is een enorm interessante sector die veel te bieden heeft als het gaat om innovatie. In onze regio zit een sterk cluster, dat we graag willen uitbreiden. We hebben de ambitie om het aanwezige ecosysteem te versterken.” De samenwerking tussen de twee partijen moet een boost aan de exportpromotie geven. 

Samenwerkingsverband 

De internationale activiteiten van Rotterdam Maritime Capital of Europe, worden uitgevoerd door Rotterdam Partners, Deal Drecht Cities en Rotterdam Port Promotion Council, in samenwerking met InnovationQuarter. Aangesloten zijn Rotterdam, de Drechtsteden gemeenten, Schiedam en Gorinchem.  ​​​​​​​

Deel op social media: