Save the date! De Maritime Delta Student Challenge vindt weer plaats op 14 maart 2022

Op 14 maart 2022 hebben bedrijven de kans om gericht in contact te komen met 2e-jaars technische mbo-studenten tijdens de Maritime Delta Student Challenge. De studenten gaan op deze dag graag aan de slag met een ‘challenge’, ingebracht door bedrijven, om te leren van de technologische innovaties en uitdagingen in de maritieme sector. Heeft een bedrijf zo snel geen praktisch of technisch vraagstuk klaarstaan? Dan kun je je aanmelden voor de Match & Greet om zo gericht in contact te komen met deze studenten.

De Maritime Delta Student Challenge is dit jaar speciaal gericht op tweedejaars studenten die een technische mbo-opleiding volgen op het STC of het Da Vinci College. Dankzij dit event komen zij, buiten de muren van het klaslokaal, op een informele manier in aanraking met maritieme innovaties en innovatieve technieken. Zo leren ze direct wat zij met hun opleiding kunnen bijdragen in onze mooie sector. De Match & Greet is speciaal bedoeld om studenten gericht in contact te brengen met interessante maritieme bedrijven, waar zij hun 3e-jaars stage kunnen gaan lopen.

Dit jaar wordt specifiek ingezet op een gerichte voorbereiding van de studenten op deze dag, met gastlessen over de sector, workshops Linkedin en sollicitatie in de maanden vooraf. Ze kiezen daarmee bewust voor een Challenge en bedrijven van hun interesse voor een nadere kennismaking.

Challengers

Bedrijven die gericht in contact komen met deze toekomstige technische vakmensen en een vraagstuk hebben waar zij de hulp van studenten bij kan gebruiken kunnen zich aanmelden als Challenger. Een challenge moet gaan over een actueel, technisch en praktische vraagstuk van jouw bedrijf op het gebied van digitalisering, energietransitie, autonoom varen of circulaire economie. Deelnemen als Challenger, maar nog geen praktisch vraagstuk klaarstaan? De Maritime Delta Challange helpt je graag met het concreet maken van een challenge.

Match & Greet

Geen challenge, maar wel de wens om studenten te ontmoeten en de stagemogelijkheden in een bedrijf onder de aandacht te brengen? Dan is het mogelijk om in te schrijven voor de Match & Greet. Tijdens de Match & Greet  krijgt een bedrijf de tijd en mogelijkheid om geïnteresseerde studenten te spreken en te enthousiasmeren voor het bedrijf en deze sector. Vanzelfsprekend vraagt de organisatie vooraf natuurlijk wel de nodige inzet, om de Match & Greet zo concreet en interactief mogelijk te maken en studenten goed voor te bereiden.

Aanmelden en meer informatie

Interesse om deel te nemen of meer informatie nodig? Dan kun je contact opnemen met Annette Opstal, projectleider van de Maritime Delta Student Challenge via T 088-4451043 of Mopstal@maritimetechnology.nl.

Projectpartners

De Maritime Delta Student Challenge wordt georganiseerd door Maritime Delta, Da Vinci College, STC-Group en NMT.

Over Maritiem Delta 

Nederland is het maritieme centrum van Europa en het hart van het cluster bevindt zich in de Maritime Delta: het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. 
De Maritime Delta is op het gebied van maritiem onderzoek, ontwikkeling en innovatie een van de sterkste regio’s ter wereld. Die sterke positie is mogelijk door een veelzijdige maritieme industrie, een zeer diverse vloot van zeeschepen, de grootste binnenvaartvloot van Europa en grootste havencapaciteit van de wereld. Daarnaast is Nederland wereldwijd toonaangevend op het gebied van offshore dienstverlening en ontwikkeling van complexe maritieme systemen. Smart Delta Drechtsteden is partner van Maritime Delta. 

 

Smart Delta Drechtsteden gaat voor extra banen 

Smart Delta Drechtsteden gaat voor extra banen. Het gaat om 30.000 nieuwe werkplekken. Zowel bij bestaande als nieuwe bedrijven. Bedrijven die continu bezig zijn hun kennis en kunde te verbeteren en te vernieuwen. Onderwijs, overheid en bedrijfsleven werken nauw samen om die extra banen voor elkaar te krijgen. Voor een sterke economie zijn goedopgeleide mensen onmisbaar. De sectoren van nu en straks hebben mensen nodig die niet alleen goed zijn opgeleid, maar ook op veranderingen kunnen inspelen. Smart Delta Drechtsteden doet er alles aan om deze mensen op te leiden en aan het juiste bedrijf te verbinden. Als partner van Maritime Delta steunt Smart Delta Drechtsteden daarom dit initiatief. 

 

Bron: Maritime Delta 

Deel op social media: