Smart Delta Drechtsteden en Fokker samen sterk op de arbeidsmarkt

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer duurzame banen. Bijvoorbeeld bij Fokker Aerostructures in Papendrecht, onderdeel van het internationale GKN Aerospace. Fokker maakt hier onderdelen voor vliegtuigen en helikopters. De vestiging in Papendrecht gaat de komende jaren flink uitbreiden met nieuwe bedrijfshallen en een bedrijfscampus. Dat levert naar verwachting zo'n 500 tot 800 extra arbeidsplaatsen op.

Gezamenlijke arbeidsmarktaanpak

Fokker werkt samen met Smart Delta Drechtsteden en Arbeidsmarktregio Drechtsteden aan een gezamenlijke arbeidsmarktaanpak. De aanpak biedt kansen voor het opleiden van nieuwe medewerkers maar ook voor het werven van goedgekwalificeerde en gemotiveerde mensen uit de regio, die aan de slag willen bij dit gerenommeerde bedrijf.

Slim samen vooruit

Op de regionale arbeidsmarkt werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven nauw samen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld de Sociale Dienst Drechtsteden, het UWV,  Da Vinci college, Kickstart Drechtsteden en het mbo-platform van BAAS. Zij bieden elk vanuit hun eigen expertise advies en ondersteuning.

Hoe verder?

Nieuwe werknemers van Fokker kunnen rekenen op voldoende begeleiding tijdens een uitgebreid on-boarding programma. Er zullen meerdere leerwerktrajecten worden ontwikkeld. Ook voor de lange termijn is er een uitgebreid opleidings- en ontwikkelingstraject. De speciale Campus Academy die in 2022 van start gaat, is helemaal ingericht op duurzame talentontwikkeling en arbeidsmarktparticipatie. De regionale wervingscampagne start binnenkort.

Smart Delta Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden gaat voor extra banen. Het gaat om 30.000 nieuwe werkplekken. Zowel bij bestaande als nieuwe bedrijven. Bedrijven die continu bezig zijn hun kennis en kunde te verbeteren en te vernieuwen. Onderwijs, overheid en bedrijfsleven werken nauw samen om die extra banen voor elkaar te krijgen. Dat is nodig voor een stabiele, economische toekomst. Het effect daarvan straalt niet alleen af op de Drechtsteden, maar op de Nederlandse economie als geheel. De samenwerking met Fokker draagt hieraan bij.

Deel op social media: