Smart Delta Drechtsteden gaat voor nieuwe woningen: een recent overzicht

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen: 25.000 nieuwe woningen tot 2030. En dat is essentieel. Afgelopen weken waren er diverse ontwikkelingen die bijdragen aan die ambitie. Met onder andere ontwikkelingen in Alblasserdam, Zwijndrecht en Dordrecht.

Voormalig moskee omgebouwd tot appartementen

Projectontwikkelaar Wijnhavenhof gaat de voormalige moskee en drukkerij aan de Wijnstraat 56 in Dordrecht verbouwen tot drie appartementen. De aanbouw aan de Mattenkade wordt gesloopt, waarna de ontwikkelaar er drie nieuwe stadswoningen bouwt.

Lees hier de originele bron.

Eerste paal voor 29 sociale huurwoningen Sumatralaan

De bouw in de Indische buurt gaat feestelijk van start. Op 1 december hebben wethouder Jos Huizinga (Zwijndrecht) en Liesbeth Groeneveld (Woonkracht10) samen met Johan Dekker, lid van de bewonersadviesgroep, de eerste paal geslagen van 29 sociale huurwoningen in de Sumatralaan. Het is het startsein van het eerste project van Diztrikt – het nieuwe levendige hart van Zwijndrecht.

Lees hier de originele bron.

Startsein bouw nieuw landmark in Zwijndrecht op Euryza-locatie: High & L’Eau

Gebiedsontwikkelaar AM heeft op 3 december het startsein voor de bouw van het nieuwe woonicoon High & L’Eau in Zwijndrecht gegeven. Het appartementengebouw is door zijn hoogte en ontwerp een ware blikvanger en ligt direct aan de Oude Maas. Het complex bestaat uit twee delen die aan elkaar zijn verbonden. In totaal komen er zo’n 52 appartementen. De feestelijke handeling is verricht door wethouder Jos Huizinga en adjunct-directeur Gilbert Kokenberg van AM.

Lees hier de originele bron.

Plannen voor woningbouw havengebied Alblasserdam

Aan de zuidelijke kant van de haven van Alblasserdam moeten 152 woningen verrijzen. Daarvan vallen er zestig in de categorie sociale woningbouw. Het college van Alblasserdam vraagt de gemeenteraad daar deze maand mee in te stemmen. De bouw kan dan eind 2023 beginnen. De projectontwikkelaars moeten het plan nog wel uitwerken.

Lees hier de originele bron.

Smart Delta Drechtsteden gaan voor meer woningen

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen: 25.000 nieuwe woningen tot 2030. En dat is essentieel. Want mensen die hier nu wonen, hebben een woning nodig die bij hen past. Dat geldt ook voor mensen van buiten de regio. Omdat ze terug willen verhuizen, of omdat ze hier werken en dichtbij hun werk willen wonen. Daarom werken de Drechtsteden aan voldoende passende woningen, zodat iedereen die dat wil hier goed kan wonen. De ontwikkelingen in Alblasserdam, Zwijndrecht en Dordrecht dragen hieraan bij. ​​​​​​​

Deel op social media: