Smart Delta Drechtsteden naarstig op zoek naar extra personeel

De portefeuillehouders van de regionale arbeidsmarkt en de energietransitie slaan de handen ineen. Samen treffen zij voorbereidingen voor de snel stijgende vraag naar vakmensen om de overstap naar duurzame energie de komende jaren te kunnen maken.

Afgelopen donderdag deden zij in het Algemeen Dagblad verslag van hun aanpak en die is uniek voor Nederland. Een kwartiermaker gaat in kaart brengen hoeveel werk er de komende jaren op ons afkomt en welke vakmensen hiervoor nodig zijn. Daarna wordt geprobeerd om zowel de regionale arbeidsmarkt als de economie hiervan zoveel mogelijk te laten profiteren.

Jacqueline van Dongen, regionaal portefeuillehouder energietransitie: "Dit is een klus van heel veel jaren, maar als we de mensen niet hebben, blijven alle euro's liggen. We zijn een van de eerste regio's die dit zo grootschalig aanpakken."

Peter Heijkoop, regionaal portefeuillehouder arbeidsmarktregio: "Bedrijven moeten volle bak meedoen met het opleiden van personeel. Maar we hebben het Leerpark, de Duurzaamheidsfabriek én Dordrecht Academy is in aanbouw. Dat zorgt voor een uitstekende uitgangspositie. We staan er beter voor dan andere regio's om deze kolossale klus op te pakken.’’

artikel AD - Smart Delta Drechtsteden naarstig op zoek naar extra personeel​​​​​​​

Of lees hier het volledige artikel uit het AD in PDF

Deel op social media: