Start 2022 met een vernieuwd idee of pilot met steun van het MKB-Katalysatorfonds!

Smart Delta Drechtsteden stelt met het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden geld beschikbaar voor het stimuleren van innovaties in de (maritieme) maakindustrie. Heb jij, als regionale MKB-onderneming, een vernieuwend idee of pilot? En ben je op zoek naar financiering om dit mogelijk te maken? Vraag dan vandaag nog subsidie aan bij het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden!

Innovaties versnellen

​​​​​​​Het MKB-katalysatorfonds wil innovaties versnellen en een nieuwe dynamiek creëren in de regio. Daarvoor is meer nodig dan alleen geld. Het fonds wil dan ook nadrukkelijk nieuwe verbindingen tot stand brengen. Naast cofinanciering, biedt het daarvoor toegang tot relevante netwerken en faciliteiten in de regio. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie in de Drechtsteden kunnen een beroep doen op dit fonds. Een team van toonaangevende bedrijven uit de regio Drechtsteden die o.a. opereren in de maritieme, industriële en financiële sector en de Drechtsteden-gemeenten zijn de drijvende kracht achter het fonds. De Duurzaamheidsfabriek, Maritime Delta en InnovationQuarter zijn daarbij belangrijke partners.

Vele bedrijven gingen je al voor!

  • Zo vroeg Imbarcazione Barone in 2016 subsidie aan bij het MKB-Katalysatorfonds voor hun innovatie 'de Futuro'. Dit moet de meest duurzame watertaxi ter wereld worden. Door middel van een haalbaarheidsonderzoek ontwikkelt en test het bedrijf een nieuwe, hybride en energiezuinige rompvorm van een snelle boot voor personenvervoer en professioneel gebruik 
  • En vertelt Huub Kleinrouweler van FCoE: ‘Zonder de bijdrage van het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden was een paar jaar geleden het project onder leiding van VAF Instruments om de DMTF te ontwikkelen en te realiseren waarschijnlijk (nog) niet van de grond gekomen. 

Innovatief idee? Neem contact op!

Download de flyer waarin kort op een rij staat wat het fonds voor jou kan betekenen. Kijk op de website van het MKB-Katalysatorfonds voor meer informatie en doe meteen eenvoudig online een aanvraag!

Smart Delta Drechtsteden gaat voor extra banen

Smart Delta Drechtsteden gaat voor extra banen. Het gaat om 30.000 nieuwe werkplekken. Zowel bij bestaande als nieuwe bedrijven. Bedrijven die continu bezig zijn hun kennis en kunde te verbeteren en te vernieuwen. Onderwijs, overheid en bedrijfsleven werken nauw samen om die extra banen voor elkaar te krijgen.

De Drechtsteden innoveren ook. Ondersteunende initiatieven als de Duurzaamheidsfabriek, de Maakfabriek en het MKB-Katalysatorfonds zijn in het leven geroepen om de innovatiekracht van de regio te vergroten en te versterken. Sectoren die veel aan innovatie doen zijn de maritieme sector, de (technologische) maakindustrie en de sector zorg en welzijn. Ze zijn kenmerkend voor deze regio. Onderling is er ook veel uitwisseling: om van elkaar te leren, samen nieuwe inzichten op te doen, producten en processen te ontwikkelen en die in de praktijk te toetsen. Onderzoek helpt hen daarbij.  Zo gaan we slim samen vooruit!

Deel op social media: