Start bouw betaalbare woningen voor jongeren op het Leerpark

Op 11 maart 2022 is door wethouder Peter Heijkoop de starthandeling verricht voor de bouw van 333 woningen op het Leerpark. Met de bouw van deze woningen krijgt niet alleen Dordrecht, maar ook de regio betaalbare woningen voor studenten en starters. Naast de bijdrage aan het woningtekort voor jongeren, is het ook een goede ontwikkeling voor het Smart Campus Leerpark, waar momenteel het gebouw voor de Dordrecht Academy wordt gebouwd. Zo gaat Smart Delta Drechtsteden voor meer woningen!

Wethouder Peter Heijkoop: "Op kavel 2F op het Leerpark bleek het lastig om een regulier woningproject te ontwikkelen. Het biedt daarom een uitgelezen kans om middels een tijdelijke omgevingsvergunning 333 woningen te realiseren. Het zijn betaalbare én duurzame woningen van 18 en 24 m2 in een aantrekkelijk vormgegeven complex. Naar verwachting worden de woningen in het najaar van 2022 opgeleverd. Naast de bijdrage aan het woningtekort voor jongeren, is het ook een goede ontwikkeling voor de campus op het Leerpark, waar momenteel het gebouw voor de Dordrecht Academy wordt gebouwd. Hoe mooi zou het zijn als de jongeren die op het Leerpark hun mbo of hbo-opleiding behalen daar ook kunnen wonen?"

Prettig woonklimaat

Naast de bijzondere samenwerking tussen de vier partijen, kenmerkt het project zich door betaalbare woonruimte voor jongeren met gemeenschappelijke voorzieningen om ontmoeting en prettig samenwonen vorm te geven. Zo wordt er een gezamenlijke binnentuin gecreëerd met wifi zodat je er ook kunt werken en leren. Ook komt er een gezellige koffiecorner met zitje en een centrale ruimte met wasmachines en -drogers. Al deze voorzieningen dragen bij aan de community vorming op het Leerpark. Daarnaast wordt ook een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de CO2-uitstoot doordat het hele dak wordt voorzien van zonnepanelen voor de energievoorziening.

Per direct inschrijven

Woningzoekers kunnen zich sinds 11 maart inschrijven via De Huischmeesters. Zij zijn naast het sociaal beheer, verantwoordelijk voor de selectie en intakegesprekken. De focus ligt op jongeren tussen de 18 en 35 jaar, die wonen, werken, studeren of starten met een nieuwe studie of nieuwe baan in de Drechtsteden. De genoemde doelgroepen komen met voorrang in aanmerking voor deze woningen.

Modulaire en circulaire bouw

Het project is centraal gelegen ten opzichte van uitvalswegen, onderwijs, de stad en het groen. Omdat het project dichtbij de N3 is gelegen zijn er diverse maatregelen getroffen om binnenin, als ook op het binnenterrein, een stil en aangenaam verblijfklimaat te realiseren. De woningen worden modulair en circulair gebouwd, dat wil zeggen dat deze in de toekomst hergebruikt en/of verplaatst kunnen worden.​​​​​​​

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Samen bouwen zij aan meer woningen, nieuwe energie, slimme technologie, toegepaste innovatie, banen van nu en toekomst en een goede bereikbaarheid van de regio. Zo gaan we slim samen vooruit.

Deel op social media: