Startersbeurs Drechtsteden vergroot kansen op de arbeidsmarkt voor afgestudeerden

Voor gediplomeerde jongeren zonder werkervaring is het vaak moeilijk om een baan te vinden. Aan de andere kant maakt de huidige economische situatie het voor werkgevers moeilijk om gemotiveerde jongere medewerkers binnen te halen. Voor beiden biedt de Startersbeurs Drechtsteden een oplossing: de starter vergroot dankzij een werkervaringsplek zijn kansen op de arbeidsmarkt en de werkgever laat een jonge kracht kennismaken met zijn bedrijf.

50 startersbeurzen voor werkervaringsplekken 

De zeven gemeenten in de Drechtsteden maken met financiële steun werkervaringsplekken mogelijk in de regio. Hiervoor zijn 50 Starterbeurzen beschikbaar voor bedrijven. Het biedt jongeren, die klaar zijn met hun opleiding, de kans om werkervaring en vakkennis op te doen binnen een bedrijf naar keuze. Dit kan voor een periode van maximaal zes maanden. Gedurende deze periode ontwikkelen ze, onder begeleiding van een ervaren medewerker van het bedrijf, competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én aansluiten bij hun opleidingsniveau. De starter ontvang hiervoor een tegemoetkoming van 700 euro (netto) per maand, gefinancierd dankzij de Startersbeurs. 

Deze regeling is voor leerbedrijven aantrekkelijk, omdat zij zonder blijvende verplichting een jonge professional een tijdelijke werkplek kunnen aanbieden binnen hun bedrijf. Met de Startersbeurs wil de Drechtsteden jonge werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact brengen. 

30.000 extra arbeidsplaatsen in de Drechtsteden  

De zeven gemeenten in de Drechtsteden voeren gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ uit. In de Groeiagenda staan doelen en ambities waaraan de regio tussen nu en 2030 werkt. Werken waar je woont is één van die ambities. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. 30.000 extra arbeidsplaatsen is het doel. Startersbeurs Drechtsteden is één van de projecten van Arbeidsmarktregio Drechtsteden (waarin gemeenten en UWV samenwerken aan dienstverlening die gericht is op werkgevers en werkzoekenden) en draagt bij aan de ambities van de regio. 

Oproep 

Ben je een werkgever in de Drechtsteden en wil je een starter de kans bieden om werkervaring op te doen binnen jouw bedrijf? Of ben je een starter woonachtig in de Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht of Zwijndrecht) en ben jij geïnteresseerd in een werkervaringsplek in de regio? Lees dan snel verder!  

Welkom bij de Startersbeurs Drechtsteden · Startersbeurs Drechtsteden 

Deel op social media: