Steeds meer grote, toonaangevende bedrijven kiezen voor de Drechtsteden

De tijd dat de bloeiende bedrijvigheid in de Drechtsteden een goed bewaard geheim was, lijkt volgens het Algemeen Dagblad definitief voorbij. Bedrijven als Boskalis en Oceanco timmeren al een tijdje aan de weg in onze regio. En de komst van nieuwe grote spelers, als online supermarkt Picnic en pakjesbezorger DHL volgt binnenkort. Het einde lijkt bovendien nog lang niet in zicht.

De koers die wordt gevaren om grote technologiebedrijven te lokken, begint steeds meer te lonen, zegt Martin Bloem, directeur van Deal Drecht Cities, de promotie- en acquisitie-organisatie van de Drechtsteden. “Die grote technologiebedrijven zijn ontzettend belangrijk. Het maakt dan niet uit of ze nieuw zijn of uitbreiden. Ze zorgen voor hoogwaardige werkgelegenheid en heeft uitstralingseffecten”, zegt Bloem. “Ook toeleveranciers en dienstverlenende bedrijven komen zo naar de Drechtsteden. Het zorgt voor een soort mini-ecosysteem van kennis, innovatie en activiteiten. Die mensen van bedrijven moeten hier eten en boeken hotelovernachtingen. Ook leidt het tot de komst van expats. Zo stijg je ook op het internationale lijstje.”

Stevige onderlinge samenwerking

Bloem roemt het samenspel met de verschillende overheden in het vijfde stedelijke gebied van Nederland. Onder meer de Regio Deal, waarin de Drechtsteden, Gorinchem, de provincie en het Rijk gezamenlijk 45 miljoen euro investeren in innovatie, onderwijs, wonen en recreëren heeft de mogelijkheden van het gebied vergroot. “Met de middelen uit de Regio Deal stimuleren we innovatie en maken we het voor bedrijven aantrekkelijk om zich hier te vestigen. We helpen bedrijven ook om de werknemers te vinden die ze zoeken door samenwerking met partijen die regionaal voor arbeidskrachten kunnen zorgen”, zegt Maarten Burggraaf, wethouder in Dordrecht en portefeuillehouder economie binnen Smart Delta Drechtsteden.

Bedrijven_Drechtsteden

Over Smart Delta Drechtsteden

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Samen bouwen zij aan meer woningen, nieuwe energie, slimme technologie, toegepaste innovatie, banen van nu en toekomst en een goede bereikbaarheid van de regio. Zo gaan we slim samen vooruit.

Meer weten?

Lees hier het volledige artikel van het Algemeen Dagblad.

Deel op social media: