Tweede Kamerleden maken in Den Haag kennis met de Drechtsteden

Geen werkbezoek aan de Drechtsteden, maar de Drechtsteden naar Den Haag! Tweede Kamerleden konden op 30 september kennismaken met de regio. In de buurt van de tijdelijke Tweede Kamer waren de Drechtsteden in triple helix vorm - waarbij overheid, onderwijs en bedrijfsleven samenwerken - aanwezig.

Ambities van de regio

Het doel van de bijeenkomst was om (nieuwe) Kamerleden kennis te laten maken met de ambities en opgaven waar de Drechtsteden aan werken. Tijdens de kennismaking sprak onder andere regiovoorzitter en burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff de Kamerleden toe over de ambities en opgaven van de Drechtsteden. We gaan voor 25.000 nieuwe woningen, 30.000 extra banen, betere bereikbaarheid over weg, water en spoor en zijn aan de slag met de energietransitie. Met de toekenning van de Regio Deal, waarbij de triple helix op een slimme manier samenwerkt met de provincie en het Rijk, werken we hard door om die ambities te kunnen realiseren. Dat kunnen we niet alleen, hulp van het Rijk is daarvoor nodig.

Bedrijfsleven en onderwijs aan het woord 

Vanuit de triple helix samenwerking was niet alleen de Drechtsteden aan het woord. Ook het bedrijfsleven en onderwijs waren aanwezig om hun verhaal te vertellen. Namens het bedrijfsleven sprak André Boer, algemeen directeur Krohne BV en Focus On en voorzitter Holland Instrumentation over de ontwikkelingen in het bedrijfsleven over digitalisering, automatisering en verduurzaming. In het kader van Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden, het programma dat werkt aan onder meer Dordrecht Academy en Career Boost, sprak voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Rotterdam Ron Bormans.

Resultaat

Het was een geslaagde bijeenkomst, met ook een resultaat. De eerste Kamerleden hebben een werkbezoek al toegezegd.

Meer weten over de ambities van de Drechtsteden?

Bekijk hier meer over de ambities. 

Deel op social media: