Tweede Kamerlid maakt kennis met Smart Delta Drechtsteden

Op vrijdag 10 december was Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch op bezoek bij Smart Delta Drechtsteden. Het bezoek vond plaats bij Krohne, een toonaangevend bedrijf binnen de maakindustrie in Dordrecht.

Innovatie rode draad voor ambities

Regionaal portefeuillehouder André Flach presenteerde de visie achter Smart Delta Drechtsteden en de bijbehorende ambities op het gebied van bouwen, de arbeidsmarkt, de energietransitie en bereikbaarheid. Ook is toegelicht hoe we onze opgaven bundelen én hoe we de maakindustrie inzetten als impuls voor de verdere ontwikkelingen van Smart Delta Drechtsteden. Aan die uitdagingen werken kunnen wij niet alleen. Hulp van het Rijk is daarvoor nodig. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de fabriek van Krohne.

Slim samen vooruit

Met Smart Delta Drechtsteden gaan we slim samen vooruit. Niet alleen, maar vooral samen met andere overheden, onderwijs en bedrijfsleven. Om onze ambities te kunnen realiseren, is het belangrijk om samen te werken met andere partijen zoals het Rijk.

Over Smart Delta Drechtsteden

Met Smart Delta Drechtsteden willen we slim samen vooruit. Dat doen we met elkaar: bedrijven, onderwijs en overheid. Ontstaan uit de zeven Zuid-Hollandse gemeenten aan het water die samen een unieke delta vormen. Samenwerken doen ze al jaren, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Resultaatgericht, in wisselende verbanden, met respect voor elkaars identiteit, maar altijd langs de weg van een gezamenlijk punt en een plan. Koersvast en duurzaam vernieuwen de Drechtsteden zich, stap voor stap, recht op het doel af. Zo komt de regio in ruimtelijk en economisch opzicht slim samen vooruit voor de ongeveer 300.000 mensen die hier wonen.

 

Smart Delta Drechtsteden zit in de lift en gaat verder: handen uit de mouwen, nuchter doorgaan en bouwen. Bouwen aan meer woningen, de energietransitie, slimme technologie, toegepaste innovatie, hoger onderwijs en een goede bereikbaarheid van de regio. Zo gaan we slim samen vooruit.

Deel op social media: