Van plannen naar werkelijkheid: ontwikkeling woningen Leerpark

In maart 2022 is gestart met de bouw van 333 woningen op het Smart Campus Leerpark, bedoeld voor studenten en starters. De komst van deze woningen draagt niet alleen bij aan het woningtekort voor jongeren, maar ook aan de ontwikkeling van de campus zelf. Opgavemanager Mark van Oosterhout bij de gemeente Dordrecht is enthousiast over de voortgang en bezocht de bouwplaats.

Mark van Oosterhout vertelt: “Het voelt ontzettend goed om nu daadwerkelijk op de bouwplaats te zijn waar het allemaal gebeurt. De plannen voor het Leerpark waren ooit maar enkele ideeën en ontwerpen. Het is fantastisch om te zien hoe deze plannen nu realiteit zijn.” Dat ging namelijk nog niet zo makkelijk. Peter Heijkoop, wethouder Wonen in de gemeente Dordrecht: “"Net als op veel plekken in Nederland is in Dordrecht veel vraag naar betaalbare woningen voor studenten en starters. We hebben de handen ineengeslagen met ontwikkelcombinatie Leerpark BV en woningcorporatie Trivire en bouwen hier nu 333 modulaire, kleine, duurzame en betaalbare woningen. Reguliere woningbouw bleek moeilijk op dit kavel, maar tijdelijke woningen voor een periode van 15 jaar waren wél mogelijk. Een mooi voorbeeld van hoe je met samenwerking en omdenken toch snel aanbod kunt creëren." Mark: “Met collega’s hielden we altijd in ons achterhoofd dat er voor alles een oplossing is. Met resultaat! Gezamenlijk hebben we hier hard aan gewerkt.” De woningen worden later dit jaar opgeleverd.

Plaatsing eerste unitsWethouder Peter Heijkoop was aanwezig op de bouwplaats. ​​​​​​​

Over Smart Campus Leerpark

Naast de bijdrage aan het woningtekort voor jongeren, is het ook een goede ontwikkeling voor de campus op het Leerpark, waar momenteel het gebouw voor de Dordrecht Academy wordt gebouwd.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Zo gaan we voor meer woningen. In de regio kampen we met een erg eenzijdig woningaanbod; er is te weinig diversiteit om voor iedereen een geschikte woning te vinden. Om doorstroming op gang te brengen zijn woningen nodig die passen bij de behoeften van huidige en toekomstige inwoners.

Deel op social media: