Vanaf 13 december eerste tien-minutensprinter Dordrecht-Rotterdam

Op 12 december 2021 gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in. Niet alleen voor Dordrecht, maar voor de Drechtsteden zit daar een mooie verbetering in. Op werkdagen rijdt er elke 10 minuten een Sprinter tussen Dordrecht en Rotterdam. Dit is de eerste 10-minutensprinter van Nederland. Een landelijke primeur. Dat betekent 6 sprinters per uur, waar er nu nog 4 per uur rijden. Daarnaast rijden er natuurlijk ook Intercity's op deze route. Een reis inplannen is straks nauwelijks nog nodig. Een verandering die bijdraagt aan betere bereikbaarheid van Smart Delta Drechtsteden.

Wethouder van de gemeente Dordrecht Rik van der Linden (Bereikbaarheid) is blij met de sprinters: "Voor de bereikbaarheid van Dordrecht is het OV heel belangrijk. Zeker nu we als stad groeien, er meer banen bij komen en er volgend jaar veel nieuwe hbo-opleidingen starten. Op termijn willen we dat er nog vaker sprinters rijden. Dat worden de Citysprinters. De 10-minutensprinters zijn daarin een hele mooie eerste stap!"

Alle veranderingen voor de dienstregeling 2022 zijn te vinden op www.ns.nl/dienstregeling.​​​​​​​

Nieuwe dienstregeling Qbuzz

Ook de dienstregeling van Qbuzz verandert op 12 december 2021. De tijden van de Merwedelingelijn worden aangepast op de nieuwe dienstregeling van de NS, zodat die goed op elkaar aansluiten. De vertrek- en aankomsttijden van de bussen bij de stations sluiten aan op deze nieuwe tijden. Meer over de dienstregeling van Qbuzz is te zien op www.qbuzz.nl/dmg/reizen/dienstregeling-2022.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid. Daarom zetten de Drechtsteden hoog in om de regio via het water, de weg en het spoor bereikbaar te houden. Dit gebeurt met slimme oplossingen voor mobiliteit die zo duurzaam mogelijk zijn. Voorbeelden zijn meer openbaar vervoer over het water en een betere kwaliteit van het fietsnetwerk als duurzaam alternatief voor de auto. De komst van de tien-minutensprinters is niet alleen een belangrijke stap voor Dordrecht, maar ook voor de hele regio. De sprinters dragen bij aan de ambities van Smart Delta Drechtsteden.

Bekijk hier de originele bron. 

Deel op social media: