Werkbezoek H.M. Koningin Máxima en SER voorzitter Mariëtte Hamer

Hare Majesteit Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, en Sociaal-Economische Raad (SER) voorzitter Mariëtte Hamer brachten donderdag 31 maart een werkbezoek aan Dordrecht. Zij spraken met mkb-ondernemers, afgevaardigden van onderwijsinstellingen en gemeente en wethouders Maarten Burggraaf en Peter Heijkoop over de regionale samenwerking om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten.

Met name in de ICT, techniek en transport/logistiek zijn vacatures bijna niet te vervullen. En ook in maatschappelijk belangrijke sectoren als zorg, onderwijs en overheid is er krapte. Binnen Smart Delta Drechtsteden werken we samen met werkgevers en met het onderwijs aan banen voor de toekomst. Bijvoorbeeld met het om- en bijscholingsprogramma ' Baas over je eigen toekomst’ voor het mbo, Dordrecht Academy met tweejarige Associate degree-opleidingen in samenwerking met bedrijven en het programma Perspct voor mensen met een langdurige afstand tot de arbeidsmarkt. 

Over Smart Delta Drechtsteden

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Samen bouwen zij aan meer woningen, nieuwe energie, slimme technologie, toegepaste innovatie, banen van nu en toekomst en een goede bereikbaarheid van de regio. Zo gaan we slim samen vooruit.

Deel op social media: