Werkbezoek Tweede Kamerlid Grinwis aan de Drechtsteden

Op vrijdag 8 april was Tweede Kamerlid Pieter Grinwis op bezoek bij Smart Delta Drechtsteden. Hoofdthema van het bezoek was de Spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht. Regionaal portefeuillehouder André Flach presenteerde de visie achter Smart Delta Drechtsteden en de bijbehorende ambities. In het bijzonder spraken zij over de verstedelijkingsopgave en de transitie van onze maritieme (maak)industrie en welke uitdagingen daarbij horen. Ook sprak wethouder Rik van der Linden over de Spoorzone-Dordrecht en wat voor kansen het oplevert.

Direct resultaat

Dit werkbezoek had direct resultaat: tijdens het debat over de woningbouwopgave bracht Pieter Grinwis een knelpunt (noodzaak om het rangeerterrein Kijfhoek te verplaatsen) naar voren waar hulp voor nodig is van het Rijk. 

Over Smart Delta Drechtsteden

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Samen bouwen zij aan meer woningen, nieuwe energie, slimme technologie, toegepaste innovatie, banen van nu en toekomst en een goede bereikbaarheid van de regio. Zo gaan we slim samen vooruit.

​​​​​​​

Deel op social media: