(Woning)bouwontwikkelingen in Smart Delta Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen: 25.000 nieuwe woningen tot 2030. En dat is essentieel. Afgelopen weken waren er diverse ontwikkelingen die bijdragen aan die ambitie. Met onder andere ontwikkelingen in Alblasserdam, Papendrecht en Dordrecht.

Komende jaren ruim 400 nieuwe woningen in Alblasserdam

Met het instemmen met de contouren van de nieuwe woninglocatie Zuidelijk Havengebied zet de gemeente Alblasserdam een flinke stap in de woonopgave in het dorp. Tegelijk met het vaststellen van het bestemmingsplan voor Kloos bouwt Alblasserdam de komende jaren meer dan 400 woningen in diverse categorieën en prijsklassen.

Lees hier de originele bron.

Mogelijk twee nieuwe flats in Papendrecht

De Papendrechtse politiek besprak op woensdag 12 januari een voorstel om twee flats te realiseren op de kruising van de Veerweg met de Vondellaan. Het is de bedoeling dat er twee gebouwen komen die zeven en elf bouwlagen tellen. Het hoogste gebouw zou het dichtst bij de Veerweg moeten komen. De flat met zeven verdiepingen komt direct ten westen van het hogere gebouw. Er komen in totaal 89 appartementen.

Lees hier de originele bron.

Overeenkomst getekend voor 225 woningen in Gezondheidspark Dordrecht

Ballast Nedam Development en Credit Linked Beheer hebben een koopovereenkomst voor 225 energieneutrale appartementen in Gezondheidspark Dordrecht ondertekend. Gezondheidspark Dordrecht is een gebiedsontwikkeling waar een levendig woongebied met 720 duurzame appartementen ontwikkeld wordt. Deze 225 woningen maken onderdeel uit van de eerste ontwikkelfase met ca. 300 appartementen en een levendige plint aan de voetgangersverbinding tussen het ziekenhuis en het sportcomplex. De aankoop van deze appartementen voorziet straks in de woonbehoeften voor woningzoekenden in alle segmenten, waaronder midden-en sociale huur.

Lees hier de originele bron.

Verkoop appartementen in voormalig ANWB-pand aan Spuiboulevard begonnen

De verkoop van de 53 appartementen in het project De Johan van Beverwijck in Dordrecht is begonnen. Het complex wordt gebouwd op de hoek van de Spuiboulevard en de Johan de Wittstraat.

Lees hier de originele bron.

Winkels in Drievriendenhof maken plaats voor huurappartementen

Winkelcentrum Drievriendenhof in Dordrecht gaat opnieuw op de schop. De nieuwe eigenaar gaat lege winkelruimtes op de eerste en tweede verdieping verbouwen tot 25 nieuwe huurappartementen.

Lees hier originele bron.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen: 25.000 nieuwe woningen tot 2030. En dat is essentieel. Want mensen die hier nu wonen, hebben een woning nodig die bij hen past. Dat geldt ook voor mensen van buiten de regio. Omdat ze terug willen verhuizen, of omdat ze hier werken en dichtbij hun werk willen wonen. Daarom werken de Drechtsteden aan voldoende passende woningen, zodat iedereen die dat wil hier goed kan wonen. De ontwikkelingen in Alblasserdam, Papendrecht en Dordrecht dragen hieraan bij. ​

Deel op social media: