(Woning)bouwontwikkelingen in de Drechtsteden: een overzicht

Meer woningen in de Drechtsteden. Afgelopen weken waren er diverse ontwikkelingen die bijdragen aan de ambities op het gebied van Bouwen en Wonen van de regio Drechtsteden. Met onder andere ontwikkelingen in Zwijndrecht en Dordrecht.

Diztrikt zet volgende stap in ontwikkeling Spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht 

Maasterras-West, gelegen vlakbij het station van Zwijndrecht, wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke stedelijke wijk voor jong en oud. Een wijk waar je wooncarrière kunt maken en met voorzieningen die ondernemerschap, creativiteit en ontmoeting stimuleren. Op 1 september hebben de gemeente Zwijndrecht, woningcorporatie Woonkracht10 en ontwikkelaars VORM en Blauwhoed de handtekeningen gezet onder een exclusieve overeenkomst. Een belangrijke stap voor Diztrikt; onderdeel van de Spoorzone Dordrecht- Zwijndrecht. 

Bekijk hier het originele bericht.  

Zwijndrecht wil vaart maken met tiny houses op zes locaties 

Wethouder Jacqueline van Dongen van Zwijndrecht wil vaart maken met de komst van tiny houses in haar gemeente. Al zo'n drie jaar wordt er over gesproken, maar nu er zes locaties op het oog zijn is het tijd om door te pakken. Op korte termijn moet een projectleider aan de slag om te kijken of de potentiële locaties aan de eisen voldoen. 

Bekijk hier het originele bericht.  

Nieuwbouw aan Kromhout in Dordrecht van start 

De ontwikkelaar vierde op 11 september met toekomstige bewoners de start van de bouw van het project Living in Dordt, dat bestaat uit twintig appartementen en vijftien stads- en erfwoningen. Bijzonder aan het project: alle 35 woningen in het project worden compleet woonklaar opgeleverd naar smaak van de koper. 

Bekijk hier het originele bericht.  

Ruim 100 nieuwe woningen in Dordtse Wielwijk

De gemeente Dordrecht gaat samen met een consortium van de ontwikkelaars Dudok, Heijmans en Vorm 111 woningen bouwen op het braakliggende terrein aan het Admiraalsplein in Wielwijk. Direct aan het plein komt een complex van veertig appartementen met een winkelplint op de begane grond en een ondergrondse parkeergarage. Daar komen ook zestien woningen met tuin rond een binnenplaats met parkeerplaatsen. Daarnaast komt een complex met 55 zorgappartementen.

Bekijk hier het originele bericht.  

​​​

Ontwikkelingen dragen bij aan ambities Drechtsteden      

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan tussen nu en 2030 wordt gewerkt. De insteek is om van de Drechtsteden een nóg aantrekkelijker woon- en werkgebied te maken voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Dat betekent investeren in nieuwe woningen én de voorzieningen die bijdragen aan een fijne woon- en leefomgeving. Één van de ambities is om 25.000 extra woningen te bouwen voor 2030. De ontwikkelingen in de gemeenten Papendrecht en Zwijndrecht dragen hieraan bij.    

Meer weten over de ambities?     

Bekijk hier meer over de ambities op gebied van ‘Bouwen en Wonen’.    

 

Deel op social media: