Zakelijk Energieloket geopend

Ondernemers, bedrijven en (sport)verenigingen kunnen sinds 11 februari terecht bij het zakelijk Regionaal Energieloket van hun gemeente voor informatie en advies over verduurzamen van hun bedrijfsruimte. Op zakelijk.regionaalenergieloket.nl/[naam gemeente] is alle informatie over verduurzamen gebundeld op één website.

Overzicht verduurzamingsmaatregelen

Het loket biedt per sector een overzicht van verduurzamingsmaatregelen: van subsidies en wet- en regelgeving tot advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit. Detailhandel, Bedrijfshallen & Industrie, Kantoren, Onderwijsinstellingen, Zorg- en welzijnsinstellingen, Horeca, Sportaccommodaties en Overig, zijn de sectoren die aan bod komen.

Officiële lancering

Op 11 februari is het loket officieel gelanceerd tijdens een webinar over het verdienmodel van zonnepanelen. André Boer van Werkgevers Drechtsteden en André Flach, regiobestuurder Economie gingen in het op belang van verduurzamen, juist in een economisch moeilijke periode. En de kansen die verduurzaming biedt voor het versterken van de regionale economie. Krijn Ratsma van Stichting Energieke Regio besprak de verschillende subsidiekansen en verdienmodellen en de te nemen hobbels om tot een investeringsbesluit te komen. Jacqueline van Dongen, regionaal portefeuillehouder Energietransitie stond stil bij de ambitie van de regio voor zon op bedrijfsdaken, het belang om aan de slag te gaan en gezamenlijk met ondernemers, netbeheerder hierin op te trekken. Daarna lanceerden zij samen de website van het Regionaal Energieloket via een filmpje

In samenwerking met het Regionaal Energieloket

Het loket is een initiatief van de zeven gemeenten in de Drechtsteden en is ontwikkeld in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Particuliere woningeigenaren konden al terecht bij het Regionaal Energieloket voor verduurzamen van hun woning. Nu is er ook een loket voor bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Benieuwd naar het loket?

​​​​​​​​​​​​​​Neem dan een kijkje op https://zakelijk.regionaalenergieloket.nl/  of zakelijk.regionaalenergieloket.nl/[naam gemeente].​​​​​​

Deel op social media: