ZomerOndernemer Drechtsteden feestelijk afgesloten: een terugblik

Dankzij ZomerOndernemer Drechtsteden kregen jongeren deze zomer steun met het starten van een eigen bedrijf. Van ervaren ondernemers uit de regio kregen zij onder andere begeleiding, presentaties en workshops. Doel van het project is om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Gisteren was het zover: een feestelijke afsluiting voor deelnemers om het project af te ronden.

Terugkomdagen 

Wekelijks was er een terugkomdag bij een lokale ondernemer die vertelde over zijn ondernemers-ervaringen. Tijdens de terugkomdagen kregen de jongeren interessante workshops. Zoals YouTube video branding, ondernemerschap & strategie, marketing, innovatie en sales. Daarnaast kregen ze allemaal een persoonlijk adviesgesprek over hun boekhouding.

Feestelijke afsluiting 

Ook dit jaar heeft de organisatie een groep enthousiaste jongeren gehad die mee hebben gedaan aan ZomerOndernemer Drechtsteden 2021. Zij zijn afgelopen zomer druk bezig geweest met het ontdekken wat er allemaal bij ondernemerschap komt kijken en zijn als ondernemer gestart of hebben hun onderneming vormgegeven. Op dinsdag 24 augustus is het project feestelijk afgesloten met een ondernemersmarkt, waar de ZomerOndernemers tussen 16.00 en 19.00 uur hun bedrijven presenteerden.  

De deelnemers werden door een jury vakkundig beoordeeld. De prijs voor winnaar ZomerOndernemer Drechtsteden 2021, het meest innovatieve idee en de prijs voor meest strategische ondernemer werd gisteren aan de winnaars uitgereikt. Het project ZomerOndernemer heeft in de afgelopen jaren een aantal nieuwe bedrijven opgeleverd en ook dit jaar zijn de verwachtingen voor de toekomst hooggespannen! De ondernemersmarkt werd geopend door de voorzitter van de regio Drechtsteden, Wouter Kolff. Wouter nam uit handen van Sander Steehouwer het door hem ontworpen magazine in ontvangst. De deskundige jury bestaande uit Bailey de Regt, Mariska Wagner en Richard de Geus, koos zorgvuldig en weloverwogen de finalisten.  

Winnaars 

Govert Laurens (24) won met zijn bedrijf Goforart de titel ‘beste ZomerOndernemer Drechtsteden 2021’. Govert creëert met zijn bedrijf een digitaal platform waarmee hij buurtbewoners in ‘achterstandswijken’ met elkaar in verbinding wil brengen.  

Demelza de Ruiter (19) kreeg complimenten van de boekhouder over haar financiële inzichten. Dat leverde haar de titel ‘Meest Strategische ondernemer’ op. Haar bedrijf heet Lashes by Demelza.  

Jahra Boudestein (25) kan zichzelf ‘de Meest Innovatieve ondernemer’ noemen. Jahra helpt met haar bedrijf Mind Support lotgenoten met het bespreekbaar maken van psychische problemen.  

Het enthousiasme en de drive van Alaa Alamirat (19) werkt aanstekelijk. Hierdoor kon ze een ‘aanmoedigingsprijs’ tegemoetzien. Alaa is social impact ondernemer. Met haar bedrijf Band Together creëert ze verbondenheid tussen ouderen en jongeren.  

Wethouder Pieter Paans feliciteerde alle finalisten. Pieter vertelde over de bedrijvigheid en kansen voor jonge ondernemers in de Drechtsteden en in Papendrecht in het bijzonder. 

 

Foto ZomerOndernemer Drechtsteden

Op de foto: deelnemers van ZomerOndernemer Drechtsteden met wethouder Pieter Paans

Blijven werken aan een sterk ondernemersklimaat  

In de Drechtsteden is een sterk ondernemersklimaat, waarbij het helpen van andere ondernemers en jongeren centraal staat. ZomerOndernemer Drechtsteden is daarom een initiatief dat de Drechtsteden-gemeenten graag ondersteunen. ZomerOndernemer Drechtsteden vond dit jaar voor de 3e keer plaats in de Drechtsteden en is georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur. Het project ZomerOndernemer Drechtsteden is mogelijk gemaakt door de Rabobank, de zeven Drechtsteden-gemeenten en het Da Vinci College. 

30.000 extra arbeidsplaatsen in de Drechtsteden    

De zeven gemeenten in de Drechtsteden voeren gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ uit. In de Groeiagenda staan doelen en ambities waaraan de regio tussen nu en 2030 werkt. Werken waar je woont is één van die ambities. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. 30.000 extra arbeidsplaatsen is het doel. Het project ZomerOndernemer versterkt het ondernemersklimaat en draagt zo bij aan de ambities van de regio.   

Meer weten over de ambities? 

Ga dan naar https://www.drechtsteden.nl/Werken_Economie  

 

Deel op social media: