Extra banen

Smart Delta Drechtsteden gaat voor extra banen. Het gaat om 30.000 nieuwe werkplekken. Zowel bij bestaande als nieuwe bedrijven. Bedrijven die continu bezig zijn hun kennis en kunde te verbeteren en te vernieuwen. Onderwijs, overheid en bedrijfsleven werken nauw samen om die extra banen voor elkaar te krijgen. Dat is nodig voor een stabiele, economische toekomst. Het effect daarvan straalt niet alleen af op de Drechtsteden, maar op de Nederlandse economie als geheel.

Goedopgeleide mensen 

Voor een sterke economie zijn goedopgeleide mensen onmisbaar. De sectoren van nu en straks hebben mensen nodig die niet alleen goed zijn opgeleid, maar ook op veranderingen kunnen inspelen. Smart Delta Drechtsteden doet er alles aan om deze mensen op te leiden en aan het juiste bedrijf te verbinden. Concrete initiatieven zijn Campus Leerpark, Leven Lang Ontwikkelen, de mbo-aanpak en het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden. Stuk voor stuk voorbeelden van slimme verbindingen waarin regionale werkgevers, onderwijsinstellingen en overheid elkaar vinden met het oog op de toekomst.   

Innovatie 

De Drechtsteden innoveren ook. Ondersteunende initiatieven als de Duurzaamheidsfabriek, de Maakfabriek en het MKB-Katalysatorfonds zijn in het leven geroepen om de innovatiekracht van de regio te vergroten en te versterken. Sectoren die veel aan innovatie doen zijn de maritieme sector, de (technologische) maakindustrie en de sector zorg en welzijn. Ze zijn kenmerkend voor deze regio. Onderling is er ook veel uitwisseling: om van elkaar te leren, samen nieuwe inzichten op te doen, producten en processen te ontwikkelen en die in de praktijk te toetsen. Onderzoek helpt hen daarbij.   

Goed vestigingsklimaat 

Smart Delta Drechtsteden verwelkomt ook nieuwe bedrijven. Dat vraagt om een goed vestigingsklimaat en een aantrekkelijke leefomgeving voor werknemers. Samen werken de Drechtsteden-gemeenten daarom  aan meer woningen en aantrekkelijke recreatiegebieden. Niet alleen nieuwkomers, maar ook zittende bedrijven hebben ruimte nodig. Daarom is belangrijk dat het juiste bedrijf op de juiste plaats zit. Door ruimte goed te benutten, willen de Drechtsteden gevestigde bedrijven met hun groeiambities vooruit helpen.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor 

Deel op social media: