Drechtsteden

Drechtsteden

Welkom in de Drechtsteden, een regio van 7 gemeenten, met ruim 289.000 inwoners. Onze regio is bekend om haar historische stadshart, de rivieren die ons verbinden en de nabijheid van Nationaal Park De Biesbosch. Maar we zijn samen ook de 5e stad van Nederland, met een ijzersterke maritieme sector, een strategische positie op de as Rotterdam-Antwerpen en een grote ambitie om te bloeien.

 

Groeiagenda 2030

Ons oog is gericht op de toekomst. We willen een vitale, aantrekkelijke regio blijven, waar mensen graag wonen, werken en vertoeven. Om die toekomst zeker te stellen, moeten we kansen pakken en bedreigingen het hoofd bieden. De basis daarvoor is onze 'Groeiagenda 2030'.

Samen investeren

In de Groeiagenda kiezen we voor investeren in de breedte. Dat doen we in woningbouw, onderwijs en arbeidsmarkt, bereikbaarheid en in de sociale kracht van onze inwoners. We kunnen dat uiteraard niet alleen. Daarom trekken we op met onze inwoners, ondernemers, corporaties, nutsbedrijven, buurregio's, andere overheden en investeerders buiten de regio.

Trends en ontwikkelingen

Bij alles wat we doen houden we rekening met trends en ontwikkelingen in de maatschappij. Bijvoorbeeld met de vergrijzing, het einde van het fossiele tijdperk en de groeiende verkeersstroom. Maar ook met innovatiewensen van ondernemers en nieuwe mogelijkheden door digitalisering.

Onze prioriteiten?

  • Deel op social media: