Spring naar inhoud
Logo Drechtsteden
Aa  |
Home Bereikbaarheid regio Duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit

De Drechtsteden streven naar vormen van transport en vervoer die minder belastend zijn voor de leefomgeving.

De maatregelen op het gebied van duurzame mobiliteit zijn gebundeld in de Agenda Duurzame Mobiliteit Regio Drechtsteden 2012-2016. Daarnaast zetten de Drechtsteden ook in op het aanbieden van walstroom en hoogwaardig openbaar vervoer.

Convenant Lean & Green

In maart 2013 hebben regionaal portefeuillehouders in de Drechtsteden, samen met Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport (EVO), hun handtekening gezet onder het convenant Lean & Green. Hiermee hebben de partijen zich verbonden aan het uitvoeren van de Agenda Duurzame Mobiliteit Regio Drechtsteden.

Hybride bussen in Dordrecht

Het openbaar vervoerbedrijf Arriva rijdt de stadsdienst van Dordrecht met 27 hybride bussen. Deze hybride bussen rijden op elektrische energie. De bussen rijden tot 30 procent stiller en stoten tot 30 procent minder CO2 en tot 50 procent minder emissie uit. De inschatting is dat de bussen in Dordrecht jaarlijks circa 100.000 liter minder diesel verbruiken ten opzichte van conventionele bussen.

Elektrisch rijden

Het stimuleren van elektrisch rijden is één van de doelen uit de Agenda Duurzame Mobiliteit Regio Drechtsteden 2012-2016. Met de subsidieregeling laadinfra voor bedrijven zijn inmiddels in alle Drechtstedengemeenten laadpalen geplaatst. De komende jaren vindt verdere uitbreiding plaats.

voertuigen schone brandstoffen Klik op de afbeelding voor een vergroting