Energieakkoord

Energieakkoord

In 2015 ondertekende Nederland het Klimaatakkoord van Parijs, met als doel het terugdringen van de opwarming van de aarde. En het zorgen voor minder broeikasgassen. Er is veel nodig om dat te bereiken.

Koploper

De Drechtsteden willen in 2050 energieneutraal zijn. Met de ondertekening van het Energieakkoord Drechtsteden (februari 2018) willen we als regio koploper zijn in Nederland. Omdat we weten wat we willen, maar vooral ook omdat inwoners, bedrijven, woningcorporaties, de overheid en andere partijen met elkaar samenwerken.


Meer dan schone, duurzame en betaalbare energie

Het Energieakkoord Drechtsteden is een ambitieus plan van aanpak. Het levert ons schone, duurzame en betaalbare energie op. Maar ook een regio waarin het prettig wonen, werken en vertoeven is. We verwachten mede dankzij de energietransitie minder files, een schonere lucht, meer werkgelegenheid en een betere kwaliteit van woningen.

Van strategie naar uitvoering

Alle deelnemende partijen spelen een rol bij de uitvoering en monitoring. Wie precies wat doet werken we per jaar uit in een samenwerkingsagenda en in uitvoeringsplannen. Waar nodig doen we onderzoek.

Onze prioriteiten?

Interessante links

  • Deel op social media: