Spring naar inhoud
Aa  |
Home Maak Verschil

Proeftuin Maak Verschil

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft regio's medio 2016 gevraagd om mee te doen in het proeftraject Maak Verschil om te kijken hoe we de rol van de 'De regio als sleutel voor de economie' kunnen versterken. De Drechtsteden zijn de uitdaging graag aangegaan onder de titel: "Handrem eraf, katalysator erop, de Drechtsteden doen!"

Proeftuin DrechtstedenDe lange en intensieve samenwerking tussen de Drechtstedengemeenten heeft de economische kracht van de regio als belangrijk doel. we hebben ons bewezen bestuurlijk concept als ruggengraat en hebben ruime ervaring in het gezamenlijk aanpakken van opgaven. Tegelijk ervaren we dat de samenwerking an sich geen garantie is voor succes. Daar is meer voor nodig. Samen met wetenschappers, experts en ondernemers zijn we daarom op zoek gegaan naar aanbevelingen om de economische slagkracht van het gebied te versterken.

Deelname was voor de Drechtsteden dé kans om onze integrale inhoudelijke agenda beter te verankeren, en vanuit de gevonden oplossingsrichtingen nog betere randvoorwaarden te creëren voor onze ambities. Tegelijk heeft het veel inzicht gebracht in wat we nodig hebben van de Rijksoverheid, om de regio echt te erkennen als de schaal waarop het verschil gemaakt kan worden.

We hebben onze aanbevelingen op 27 maart 2017 aangeboden aan de Stuurgroep Maak Verschil met de wetenschap dat dit niet de afronding betrof, maar juist het begin van een traject dat we in eigen huis én op landelijk niveau gaan voortzetten.

Download PDF-bestandhier het rapport van de Proeftuin Drechtsteden

Download PDF-bestandhier het onderzoeksrapport 'De positie van de Drechtsteden' van de Atlas voor Gemeenten

Maak Verschil Proeftuin DrechtstedenLees PDF-bestandhier hoe de Drechtsteden samen met Rijk en Provincie het verschil willen maken door inzet op inhoud, mensen en middelen.