Spring naar inhoud
Logo Drechtsteden
Aa  |
Home Onderzoekcentrum Drechtsteden

Onderzoekscentrum Drechtsteden

Kennispartner voor bestuur en beleid, dat is het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) voor haar opdrachtgevers in de Drechtsteden en daarbuiten. Wij bieden ondersteuning op maat met onderzoek, advies en informatie. Zodat beleid optimaal ontwikkeld, uitgevoerd en waar nodig bijgesteld kan worden. Kwaliteit staat centraal in alles wat wij doen. Van vraagformulering tot advies. Het spreekt voor zich dat ons onderzoek onafhankelijk en betrouwbaar is. Daarbij horen scherpe analyses in een bredere context. Maar wij willen ook kennismakelaar, meedenker, sparringpartner en strategisch adviseur zijn. Met altijd een relevant resultaat.


Wij ontwikkelen mee met de behoefte van onze opdrachtgevers. Samenwerking, co-creatie en verbinding leggen tussen stakeholders, zijn daarin belangrijke aspecten. Dichtbij onze opdrachtgevers, maar wél vanuit een onafhankelijke positie, kritisch, strategisch en zelfbewust.

Ook faciliteren wij de mogelijkheden voor data gedreven werken voor zowel gemeenten als Drechtstedenorganisaties vanuit het Smart Data Center. Dit initiatief is hard in ontwikkeling naar een slimme ontwikkelomgeving en dataplatform waar datastromen, datagedreven werken, data-analyse en datascience samenkomen.