Spring naar inhoud
Logo Drechtsteden
Aa  |
Home Servicecentrum Drechtsteden

Servicecentrum Drechtsteden

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) is de drijvende kracht achter de bedrijfsvoering van de zeven gemeenten en alle GRD-dochters gebundeld. Hierdoor werken we efficiënt, goedkoop én professioneel. We verkleinen de kwetsbaarheid bij de gemeenten en organisaties. De overheden in de Drechtsteden kunnen bij ons terecht voor producten en diensten op alle bedrijfsvoeringsterreinen: P&O, ICT, Facilitaire Zaken en Vastgoedbeheer, DIV, Financiën, Inkoop, Communicatie en Juridische Zaken. We zijn gespecialiseerd in deze gebieden. Ook zorgen we voor onderlinge verbinding tussen deze gebieden: waar mogelijk pakken we vragen integraal op.

Met een sterke basis van uniformiteit en efficiency bieden we de regio dus stabiliteit. Maar dat beperkt ons niet in flexibiliteit. Waar nodig en gewenst laten we de standaard los, om de gemeenten en organisaties met maatwerk te bedienen. Dat geldt in bijzondere mate voor onze adviseurs en beleidsmakers. Zij hebben een hechte relatie met de organisaties waar we voor werken en zijn vaak en veel bij hen op locatie. Onze medewerkers kennen de regio en de organisaties waar ze voor werken goed.

De kennis van de regio en de bundeling van de krachten in één centraal servicecentrum maken ons een sterke dienstverlener. We staan dicht genoeg bij de gemeenten en organisaties om hen echt te kennen en zijn groot genoeg om met slagkracht te opereren. Bijvoorbeeld door centraal aan te besteden en in te kopen. En door zaken als archivering, salarisadministratie en de verwerking van debiteuren en crediteuren door teams van geoefende professionals voor al de organisaties centraal uit te voeren.

Ook bij adviesdiensten en beleidstaken versterken we de gemeenten en organisaties. Bijvoorbeeld  de communicatie- en P&O adviseurs. Die zijn dankzij de samenwerking in het servicecentrum in staat om capaciteit, kwaliteit en specialismen te bieden die niet mogelijk waren wanneer deze diensten bij de afzonderlijk organisaties georganiseerd zouden zijn.

meerwaarde SCD

Wilt u meer weten over onze toegevoegde waarde voor de regio? We laten het u graag zien. Bekijk onze website of neem contact op met ons team Dienstverlening als u interesse hebt in een presentatie of een rondleiding.

historie SCD